Salviadoftande kalkon

Salviadoftande kalkon

Av: / Foto: Erik Karlsson
60 min
4 port
Smakrik kalkon med grönsaksröra och pressad potatis.
Fler recept på:
Potatis, Tomater, Chili, Vitlök, Citron
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 225°, 175
    2. 4 st tomater
    3. 2 st paprikor
    4. ½ kruka salvia
    5. 2–4 st vitlöksklyftor
    6. 500 g kalkonfilé
    7. 4 msk olivolja
    8. 11/2 dl hackad persilja
    9. 1 st knivsudd chiliflakes
    10. saft av 1 citron
    11. 700 g potatis

Gör så här

    1. 1.

      Halvera tomaterna, ansa och dela paprikorna. Lägg grönsakerna på en plåt med bakpapper. Tillaga mitt i ugnen i 225°, ca 20 min. Ta ut plåten och lägg paprikan i en plastpåse, så blir det lättare att dra bort skalet efter ca 5 min.

    2. 2.

      Hacka 3 msk salvia och 2 vitlöksklyftor fint. Gnid in kalkonfilén med salt, peppar, salvia och vitlök. Bind upp med steksnöre och fäst 4 salviablad på filén. Lägg kalkonen i en smord ugnsform. Ringla över 2 msk olivolja.

    3. 3.

      Sänk värmen i ugnen till 175°, tillaga kalkonfilén ca 35 min.

    4. 4.

      Skala tomaterna och paprikorna, skär i tärningar. Lägg grönsakerna i en kastrull med 2 msk olivolja, 1 dl persilja, chiliflakes och citronsaft. Pressa ev över resterande vitlöksklyftor och smaka av med salt och peppar. Låt koka upp.

    5. 5.

      Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen. Blanda med 1/2 dl persilja.

    6. 6.

      Servera kalkonfilén i skivor med grönsaksröran och pressad potatis.

Fler recept på:
Potatis, Tomater, Chili, Vitlök, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?