Halvera tomaterna, ansa och dela paprikorna. Lägg grönsakerna på en plåt med bakpapper. Tillaga mitt i ugnen i 225°, ca 20 min. Ta ut plåten och lägg paprikan i en plastpåse, så blir det lättare att dra bort skalet efter ca 5 min.
Hacka 3 msk salvia och 2 vitlöksklyftor fint. Gnid in kalkonfilén med salt, peppar, salvia och vitlök. Bind upp med steksnöre och fäst 4 salviablad på filén. Lägg kalkonen i en smord ugnsform. Ringla över 2 msk olivolja.
Sänk värmen i ugnen till 175°, tillaga kalkonfilén ca 35 min.
Skala tomaterna och paprikorna, skär i tärningar. Lägg grönsakerna i en kastrull med 2 msk olivolja, 1 dl persilja, chiliflakes och citronsaft. Pressa ev över resterande vitlöksklyftor och smaka av med salt och peppar. Låt koka upp.
Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen. Blanda med 1/2 dl persilja.
Servera kalkonfilén i skivor med grönsaksröran och pressad potatis.