Saltkonserverade äggulor

Saltkonserverade äggulor

Av:
120 min
6 äggulor
Skiva tunt eller riv över en sallad, köttfärssåsen, köttbullarna, tomatsåsen eller fröknäcke med sallad och skinka. Det smakar lite som parmesan.
Annons

Ingredienser

    1. 6 äggulor
    2. salt

Gör så här

    1. 1.

      Häll ett tjockt lager salt på en tallrik eller i en form som passar till äggen.

    2. 2.

      Ta en matsked och gör små gropar i saltet, men se till att det fortfarande är en del salt i botten av groparna.

    3. 3.

      Separera äggulor och äggvitor och häll äggulorna (hela!) i groparna.

    4. 4.

      Häll salt över äggulorna så att de täcks helt och hållet.

    5. 5.

      Ställ in i kylen i minst 28 timmar (2 dygn).

    6. 6.

      Sätt ugnen på 50 grader.

    7. 7.

      Ta ur äggulorna ur kylen, ta fram dem ur saltet och putsa av så mycket salt du kan från dem. De ska nu vara ganska hårda, men för att de ska hårdna ännu mer behöver de gå in i ugnen en stund.

    8. 8.

      Lägg äggen på ugnsgaller med bakplåtspapper under. Ställ in i mitten av ugnen i 2 timmar.

    9. 9.

      Ta ut ur ugnen och låt svalna. Sen kan du använda de skivade eller rivet.

Är innehållet i detta recept olämpligt?