Saltimbocca med snabb saffransrisotto

Saltimbocca med snabb saffransrisotto

Av: / Foto: Ralph Månsson
35 min
4 personer
Saltimbocca är en klassisk italiensk rätt där kalvkött lindas i skinka. Här serverad med saffransrisotto.
Fler recept på:
Risotto, Tomater, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 8 skivor kalvinnanlår
    2. 2 st plommontomater
    3. smör till stekning
    4. ca 16 blad färsk salvia
    5. 8 skivor parmaskinka
    6. 1 1/2 dl torrt vitt vin
    7. ca 1 msk smör
  1. Risotto

    1. 1/2 st gul lök
    2. 3 st vitlöksklyftor
    3. 1 msk smör
    4. 1 msk olivolja
    5. 2 1/2 dl avorioris
    6. 1 dl vitt vin
    7. 1 kuvert saffran, 0,5 g
    8. 7–8 dl varm hönsbuljong
    9. 2 dl riven parmesanost
    10. 125 g gröna ärter
    11. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Risotto: Skala och finhacka löken och vitlöken. Hetta upp smöret och oljan i en kastrull. Lägg i riset, löken och vitlöken. Låt fräsa på svag värme i några minuter under omrörning utan att ta färg. Häll på vinet, tillsätt saffran och låt vinet koka in. Häll på hälften av den varma buljongen och låt koka på svag värme under omrörning. Häll på resten av buljongen lite i taget och låt småkoka under tiden. Risotton är färdig när riset känns mjukt och krämigt men har en liten kärna. Blanda ner parmesan och ärter, salta och peppra.

    2. 2.

      Klyfta tomaterna och skär bort kärnhus och skinn. Skär tomatköttet i bitar.

    3. 3.

      Krydda köttet och stek det hastigt på bägge sidor i en klick smör. Ta upp köttet, placera salviablad på bitarna och vira en skiva parmaskinka runtom varje bit. Lägg ner köttet i pannan och stek ca 2 minuter på var sida. Lägg i tomatköttet och häll på vinet. Låt koka i ca 2 minuter. Ta upp köttet och vispa ner ca 1 msk smör i skyn. Garnera och servera!

Fler recept på:
Risotto, Tomater, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?