Salta kycklingspett med rödbetssoppa

Salta kycklingspett med rödbetssoppa

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
2 personer
Ädelost och bacon gifter sig med den söta rödbetssoppan!
Fler recept på:
Soppa, Rödlök
Annons

Ingredienser

    1. 300 g kycklinglårfilé
    2. 6 st baconskivor
    3. ca 50 g ädelost
    4. 1/2 tsk torkad timjan
    5. 1 tsk krossad rosépeppar
  1. Rödbetssoppa

    1. 1 st rödlök
    2. 3 st rödbetor
    3. olja till stekning
    4. 2 st kycklingbuljongtärningar
    5. 7 dl vatten
    6. salt och peppar
    1. blötlagda träspett

Gör så här

    1. 1.

      Skala och skiva löken, skala och tärna rödbetorna. Stek i olja i en kastrull i ca 10 minuter under omrörning.

    2. 2.

      Smula ner buljongtärningar och häll ner vattnet. Låt koka tills rödbetan är mjuk, ca 45 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Gör spetten medan soppan kokar. Putsa kycklingen fri från hinnor och trä på spetten.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 150°. Lägg ut 3 skivor av baconet omlott bredvid varandra, lägg på ett spett, hälften av ädelosten och rulla ihop. Strössla över timjan och rosépeppar. Gör ett likadant spett till.

    5. 5.

      Lägg spetten med skarven neråt och tillaga klart i ugnen i 35–40 minuter. Kolla så att kycklingen är riktigt klar! Servera spetten till soppan.

Fler recept på:
Soppa, Rödlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?