Salta karamellchips

Salta karamellchips

Av: / Foto: Stephanie Bjelkestam
15 min
5 dl
Sött och salt gifter sig fint i dessa kokoschips.
Annons

Ingredienser

    1. 5 dl osötade kokoschips (kokosflagor/kokosskivor)
    2. 3 msk kokossocker
    3. 1/4 tsk havssalt (eller mer)
    4. 3 msk vatten

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175° och lägg bakplåtspapper på en plåt. Rör ihop kokossocker, salt och vatten och häll blandningen över kokoschipsen i en skål. Blanda försiktigt och väl, så att alla flagor är täckta.

    2. 2.

      Bred ut chipsen på plåten och rosta under uppsikt i 5–7 minuter tills de får en gyllene färg och känns lättrostade.

    3. 3.

      Ta ut plåten och låt chipsen svalna och eftertorka, så att de blir lite krispigare. Ät direkt, förvara annars i tät glasburk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?