Salta dadelbollar

Salta dadelbollar

Av: / Foto: Augusta Andersson
5 min
Jätteenkelt snack som går fort! Perfekt när man inte orkar stå i köket i århundraden, men ändå vill baka ;)
Annons

Ingredienser

  1. Dadelbollar

    1. 12-14 Dadlar, gärna oprocessade men annars funkar alla sorters dadlar
    2. 0,5 dl Vatten
    3. 0,5 tsk Salt
    4. Havregryn
  2. Toppingtips

    1. Quinoapuffar
    2. Riven kokos
    3. Hackade nötter

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att kärna ur dadlarna och lägg de i en bunke.

    2. 2.

      Tillsätt vattnet. Mojsa sen ihop dadlarna och vattnet med händerna till en kletig sörja. Försök att mosa så att smeten inte innehåller alldeles för stora chunks av dadlar.

    3. 3.

      Ha i salt och mojsa runt.

    4. 4.

      Häll i havregryn i omgångar, försök att eftersträva en chokladbollssmetskonsistens! Mängden havregryn varierar eftersom det kan vara mjuka/mindre mjuka dadlar och då kräver olika mängd havregryn för rätt konsistens.

    5. 5.

      Rulla till bollar! Vill man vara extra fancy kan man rulla bollarna i nån topping ;)

    6. 6.

      Ät!

Är innehållet i detta recept olämpligt?