Sallad på burk

Sallad på burk

Av:
10 min
1 port
Om du förbereder burkarna långt i förväg kan det vara bra att bygga dem med proteinet i botten istället så håller sig salladen fräsch längre. Du väljer själv vilket typ av protein du vill ha i din sallad – kokta ägg, makrill, tonfisk. Oliver, nötter, frö
Annons

Ingredienser

    1. 30 g grönsallad, rucolasallad eller babyspenat
    2. 0,5 g salladslök, skivad
    3. 1 morot
    4. 1 avokado
    5. 30 g röd paprika
    6. 2 cocktailtomater
    7. 100 g varmrökt lax eller färdiggrillade kycklingar
    8. 1/2 dl majonäs eller vinägrett

Gör så här

    1. 1.

      Strimla eller hacka grönsakerna.

    2. 2.

      Börja med att lägga de gröna bladen i burken. Använd spenat, rucola, maché eller den sort du gillar bäst.

    3. 3.

      Varva tunt skivad salladslök, riven morot, avokado, paprika och tomat.

    4. 4.

      Toppa salladen med varmrökt lax eller grillad kyckling.

    5. 5.

      Häll över majonnäs precis innan du ska äta salladen. Förvara majonnäsen separat i en liten burk eller flaska.

Är innehållet i detta recept olämpligt?