Sallad med tonfisk- och mangochutneyröra

Sallad med tonfisk- och mangochutneyröra

Av: / Foto: https://systrarnaeisenman.ellematovin.se
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 2 burkar tonfisk (i vatten) á ca 200 g
    2. 1 dl mangochutney
    3. 3/4 dl créme fraiche
    4. 3 msk majonnäs
    5. 1/2 st rödlök
    6. 65 g blandsallad
    7. 2 st avokado
    8. 1 st färsk mango
    9. 1/2 st gurka
    10. olivolja
    11. 20 st rädisor
    12. salt och svartpeppar
    13. färsk koriander

Gör så här

    1. 1.

      Låt tonfisken rinna av. Blanda tonfisk, mango chutney, créme fraîche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

    2. 2.

      Skala och skiva rödlöken tunt. (Ifall man vill få en mildare smak på den råa rödlöken, skala och skiva rödlöken och lägg den i en skål med kallt vatten i minst 10 minuter. Sila av vattnet.) Skala och skiva avokado och mango. Skala och kärna ur gurkan. Skär i mindre bitar. Skiva rädisorna.

    3. 3.

      Fördela salladen i tallrikar. Ringla över lite olivolja. Lägg på tonfiskröran, avokado, mango, gurka, rädisor och rödlök. Garnera med färsk koriander.

Är innehållet i detta recept olämpligt?