Sallad med salsiccia, svamp och karamelliserad lök

Sallad med salsiccia, svamp och karamelliserad lök

Av: / Foto: Matilda Lindeblad
30 min
6
Denna spännande och goda sallad med salsiccia, svamp och karamelliserad lök är både lättlagad, hälsosam och underbart smakfull.
Fler recept på:
Grytor, Sallad, Svamp, Kantareller
Annons

Ingredienser

    1. 2 st rödlökar
    2. 1 msk muscovadosocker salt
    3. 1 kruka färsk timjan
    4. 1 msk olja
    5. 6 st salsiccia, ca 450 g
    6. 150 g champinjoner
    7. 150 g gula kantareller
    8. 1 msk smör
    9. svartpeppar
    10. 1/2 st huvud lollorossosallad
    11. 1/2 st huvud ekbladssallad
    12. 100 g mangoldskott
    13. brödkrutonger
    14. balsamicokräm

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 180°.

    2. 2.

      Skala och klyfta rödlöken, lägg den i en ugnsfast form med socker, 1 tsk salt, några kvistar timjan och olja. Sätt in i ugn­ en i cirka 10 minuter tills de blir mjuka och sockret har smält.

    3. 3.

      Ta bort skinnet på korven och smula ner korvköttet i mindre bitar. Stek dessa i en torr panna tills de har fått en fin färg, ställ åt sidan.

    4. 4.

      Rensa och skiva svampen, stek i smör med svartpeppar och salt.

    5. 5.

      Skölj salladen och riv den i lagom stora bitar. Låt rinna av ordentligt.

    6. 6.

      Blanda ihop salladen med svamp, korv, lök, timjan och brödkrutonger. Toppa med balsamicokräm, timjan, salt och peppar.

Tips från kocken

Glöm inte bort att korv kan användas som krydda, om man tar bort skinnet och steker in­ kråmet. Gott till sallad – som här – men även i soppor eller grytor, till exempel.
Fler recept på:
Grytor, Sallad, Svamp, Kantareller
Är innehållet i detta recept olämpligt?