Sallad med rödbetor och fetaost

Sallad med rödbetor och fetaost

Av: / Foto: www.svt.se/recept/
25 min
6 portioner
Salladen passar väldigt bra till lammkött och för den som inte vill äta kött är det en bra vegetarisk rätt på påskbordet.
Annons

Ingredienser

    1. 300 g blandad sallad och späda skott
    2. 300 g sugar snaps
    3. 4 st salladslökar
    4. 500 g kokta och skalade rödbetor
    5. 1/2 dl solrosfrön
    6. 1/2 dl pumpakärnor
    7. 150 g fetaost
  1. Dressing

    1. 2 msk pressad citron
    2. 3 msk olivolja
    3. 2 krm olivolja
    4. 2 krm svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Skölj och torka salladen. Ansa sugar snapsen och förväll dem i lättsaltat vatten 1 minut.

    2. 2.

      Ansa och skiva salladslöken. Klyfta rödbetorna. Rosta fröna i en torr medelvarm panna, passa noga så att de inte bränns.

    3. 3.

      Dressing: Blanda saften med olivoljan och tillsätt salt och nymald svartpeppar.

    4. 4.

      Blanda salladen, sugar snaps och salladslök med dressingen. Lägg på rödbetsklyftorna och strö på fröna och smula över fetaosten

Är innehållet i detta recept olämpligt?