Sallad med potatis, vitlöksstekta haricots verts och varmrökt lax

Sallad med potatis, vitlöksstekta haricots verts och varmrökt lax

Av: / Foto: Matilda Lindeblad
30 min
4 personer
Varmrökt lax är en snabb och god genväg till en matig sallad.
Fler recept på:
Sallad, Äpple, Potatis, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 400 g potatis
    2. 2 st små sötpotatisar
    3. 2 st ägg
    4. 300 g haricots verts (frysta)
    5. 2 msk smör
    6. 2 st vitlöksklyftor (finhackade)
    7. salt och peppar
    1. 500 g varmrökt lax i bit
    2. 1 st ask babyspenat
    3. 1 dl torkat äpple (från t ex Renée Voltaire)
    4. 3 msk pumpafrön
  1. Senapsdressing:

    1. 1 1/2 msk fransk senap
    2. 4 msk olivolja
    3. 2 msk vit balsamvinäger
    4. salt, peppar och en gnutta socker

Gör så här

    1. 1.

      Skrubba potatisen och skär den i halvor. Skala och tärna sötpotatisen. Koka potatisen i lättsaltat vatten, när det är 5 minuter kvar på koktiden lägger du i sötpotatisen och kokar färdigt.

    2. 2.

      Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll den över potatisen medan den är lite varm.

    3. 3.

      Koka äggen krämiga, 6–7 minuter. Förväll haricots verts mjuka och fräs dem snabbt i smör och vitlök. Krydda med salt och peppar.

    4. 4.

      Dela laxen i bitar. Varva potatis, bönor, lax och spenat. Toppa med äpple, pumpafrön och ägg.

Tips från kocken

Torkade äpplen kan ersättas med ett tärnat färskt äpple.
Fler recept på:
Sallad, Äpple, Potatis, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?