Sallad med grillad tonfisk och vitlöksdressing

Sallad med grillad tonfisk och vitlöksdressing

Av:
25 min
2 port
Annons

Ingredienser

    1. 4 ägg
    2. 250 g grön sparris
    3. 1 msk olivolja
    4. 350 g tonfisk, färsk
    5. 100 g grönsallad
    6. 50 g grönsallad
    7. ½ rödlök
    8. 2 msk pumpakärnor
    9. salt
    10. peppar
  1. Vitlöksdressing

    1. 2 dl majonäs
    2. 2 msk vatten
    3. 2 tsk vitlökspulver
    4. salt
    5. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Blanda dressingen. Koka äggen som du vill ha dem.

    2. 2.

      Dela sparrisen på längden och "sota" snabbt i het panna utan olja eller smör. Ställ åt sidan.

    3. 3.

      Skär tonfisken i skivor, om den inte redan är det, pensla tonfisken med olja och stek eller grilla några minuter på varje sida. Salta och peppra ordentligt.

    4. 4.

      Lägg upp grönsallad, sparris, ägghalvor, tomater och tunt skivad lök.

    5. 5.

      Skiva tonfisken tunt och fördela över salladen. Klicka dressingen över. Toppa med pumpakärnor för extra tuggmotstånd och servera.

Är innehållet i detta recept olämpligt?