Sallad med avokado, feta, kikärter och tahinidressing

Kay

Sallad med avokado, feta, kikärter och tahinidressing

Av:
1 portion
Annons

Ingredienser

    1. 1 näve lollo rosso sallad
    2. 40 g fetaost
    3. 1 st avokado
    4. 100 g kilärter
    5. 1/2 tsk citronjuice
    6. 1/2 st liten rödlök
    7. 1/2 st tomat
    8. 1/4 dl urkärnade kalamataoliver
    9. 1 tsk olivolja
    10. 1 nypa salt
    11. 1 nypa svartpeppar
    12. ev timjan till garnering
  1. Dressing

    1. 2 tsk tahini
    2. 2 tsk citronjuice
    3. 4 tsk olivolja
    4. 1 tsk vatten
    5. 1 nypa salt

Gör så här

    1. 1.

      Skär salladen i bitar. Skär fetaosten i tärningar. Dela och kärna ur avokadon. Skär ett rutmönster med en kniv i avokadoköttet och gröp sedan ut med matsked så blir det färdiga tärningar. Skala och halvera rödlöken. Skär den och tomaterna i skivor.

    2. 2.

      Blanda försiktigt avokado, kikärter och fetatärningar med citronjuice och olja. Krydda med peppar.

    3. 3.

      Lägg avokadoblandningen på en salladsbädd. Toppa med rödlök och tomater.

    4. 4.

      Dressing: Rör ihop tahini, citronjuice och salt. Tillsätt lite olja i taget under omrörning. Späd med vatten till en lagom krämig konsistens.

Är innehållet i detta recept olämpligt?