Sallad med äpple, röda linser, fetacreme och frasig kyckling

Sallad med äpple, röda linser, fetacreme och frasig kyckling

Av: / Foto: Matilda Lindeblad
40 min
4 personer
En matig och smarrig sallad med röda linser och kyckling.
Fler recept på:
Sallad, Äpple, Chili, Citron, Nötter, Valnötter, Fetaost
Annons

Ingredienser

    1. 2 1/2 dl okokta röda linser
    2. 5 dl vatten
    3. 800 g kycklingdelar med skinn (gärna lår)
    4. olja till stekning
    5. salt och peppar
    6. 1–2 st röda äpplen
    7. 10 st torkade aprikoser
    8. 1 st grön chili
    9. 80 g babyspenat
    10. 1 st granatäpple
    11. 75 g fetaost
    12. 3 dl matyoghurt
    13. salt och peppar
    14. 3 msk rostade valnötter
  1. Citrondressing:

    1. 2 msk citronsaft
    2. 1 msk honung
    3. 3 msk olivolja
    4. salt och svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp linserna i vatten. Koka 1 minut. Dra kastrullen åt sidan och låt linserna mjukna i vattnet, cirka 3 minuter. Häll bort överflödigt vatten.

    2. 2.

      Stek kycklingen i olja med skinnsidan nedåt först, cirka 10 minuter. Vänd och stek kycklingen färdig. Krydda med salt och peppar.

    3. 3.

      Finhacka äpple, aprikos och chili. Skölj spenaten och kärna ur granatäpplet. Mosa fetaosten och blanda med yoghurten. Krydda med salt och svartpeppar.

    4. 4.

      Blanda samman ingredienserna till dressingen. Arrangera grönsaker, frukt och ost på ett fat och häll över dressingen. Toppa med kyckling och nötter och servera med fetacremen.

Tips från kocken

Följ inte instruktionen på paketet när du ska koka röda linser. Gör såhär: Koka dem 1 minut och låt mjukna i vattnet i 3 minuter under lock, för att få lite tuggmotstånd och inte linsgröt. Stek kycklingen på skinnsidan, längre än vad du tror, så belönas du med en frasig kyckling också.
Är innehållet i detta recept olämpligt?