Salamitarteletter

Salamitarteletter

Av: / Foto: Anders Norrsell
80 min
4 port
Använd en vanlig stor form om du inte vill göra portionspajer.
Fler recept på:
Paj
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 3 dl vetemjöl
    3. 150 g smör
    4. 2 msk kallt vatten
  1. Fyllning

    1. 60 g salami
    2. 140 g riven ädelost
    3. 1 dl riven lagrad ost
    4. 3 st ägg
    5. 2 dl gräddfil
    6. 1 msk finhackad persilja
    7. 1 tsk salt
    8. 1 krm peppar
  2. Garnering

    1. salami
    2. persilja

Gör så här

    1. 1.

      Arbeta samman mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och kör tills degen bildar en boll. Låt vila kallt ca 20 min.

    2. 2.

      Tryck eller kavla ut degen i 4 smorda pajformar i portionsstorlek eller i en stor, ca 24 cm diam. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen, små ca 8 min, den stora ca 10 min.

    3. 3.

      Fyllning: Strimla salamin men spara några skivor till garnering. Fördela salami och båda ostsorterna i formarna. Vispa samman ägg, gräddfil, persilja, salt och peppar och häll smeten över fyllningen.

    4. 4.

      Grädda pajerna mitt i ugnen ca 18 min. Beräkna 30–35 min för en stor. Garnera inför servering.

Tips från kocken

Piffa pajskalet! Ersätt 1/2 dl mjöl med samma mängd sesamfrön! Höga kanter! Tryck fast en remsa aluminiumfolie runt pajdegens kant så smälter den inte ner när du förgräddar pajskalet.
Fler recept på:
Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?