Salamifyllda bröd

Salamifyllda bröd

Av: / Foto: Anders Norrsell
120 min
2 bröd
Du kan hoppa över pålägget, det är inbakat. Bröden kan bakas dagen före, och sedan värmas i lite aluminiumfolie på grillen eller i ugnen.
Fler recept på:
Baka, Picknickmat
Annons

Ingredienser

    1. 75 g smör Ⓛ
    2. 5 dl mjölk Ⓛ
    3. 50 g jäst
    4. 2 tsk salt
    5. 2 msk honung
    6. ca 13 dl vetemjöl, 780 g
  1. Salami- och ostfyllning

    1. 25 tunna skivor salami Ⓛ
    2. 2 mozzarellabollar, skivade
    3. 2 tomater, skivade Ⓛ
    4. ½ dl färska hackade örter, välj egna favoriter
    5. fingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37°. Smula jästen i en bunke, tillsätt vätskan och rör tills jästen löst sig. Blanda i salt, honung och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk 45 minuter.

    2. 2.

      Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar. Kavla ut varje del till en platta, ½ cm tjock. Fördela salami på degplattorna. Lägg mozzarella- och tomatskivor över. Toppa med finhackade örter. Rulla samman från långsidan som en rulltårta. Forma till kransar, lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 250°.

    3. 3.

      Snitta bröden med en vass kniv och strö över lite flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen 10 minuter. Sänk värmen till 200° och grädda i ytterligare 20–25 minuter. Låt svalna under duk.

Fler recept på:
Baka, Picknickmat
Är innehållet i detta recept olämpligt?