Salamifylld kycklingfilé

Salamifylld kycklingfilé

Av: / Foto: Anders Norrsell
85 min
4 port
Fyll kycklingfiléerna med salami och servera dem på en saffransdoftande rotfruktsbädd!
Fler recept på:
Potatis, Tomater
Annons

Ingredienser

  1. Rotfrukter

    1. Ugn 200°
    2. 1 kg blandade rotfrukter (morötter, kålrot, potatis, palsternackor)
    3. 1 st gul lök
    4. 1 tsk salt
    5. 1 krm svartpeppar
    6. 2 msk finhackad bladpersilja
    7. 0,5 g saffran
    8. 4–5 dl vispgrädde
    9. 11/2–2 dl riven lagrad ost, tex västerbottensost
  2. Kyckling

    1. 4 st kycklingfiléer
    2. 12 skivor salami
    3. 1 kvist rostade cocktailtomater
  3. Garnering

    1. bladpersilja

Gör så här

    1. 1.

      Rotfrukter: Skala och dela samtliga rotfrukter i mindre bitar. Skala och skiva löken tunt. Blanda rotfrukter, lök, salt, peppar, persilja, saffran samt grädde.

    2. 2.

      Fördela blandningen i en smord ugnsform och strö över osten.

    3. 3.

      Täck formen med folie och tillaga i ugnen 50–60 min. Gör i ordning kycklingen så att du kan lägga den på rotfrukterna när ca 25 min av tillagningstiden återstår.

    4. 4.

      Kyckling: Putsa kycklingfiléerna och skär ett längsgående snitt i dem. Vik salamiskivorna dubbla och stoppa in 2–3 skivor i vardera filéficka. Salta och peppra runtom.

    5. 5.

      Bryn kycklingfiléerna runtom i smör. Lägg dem ovanpå rotfrukterna när 25 min av gräddningstiden återstår. Stek vidare och toppa med en kvist cocktailtomater mot slutet av gräddningstiden. Garnera med kryddgrönt.

Fler recept på:
Potatis, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?