Salami- och färkostbullar

Salami- och färkostbullar

Av: / Foto: Christina Uhlin
120 min
15 stycken
Ett perfekt tilltugg att bjuda på!
Fler recept på:
Bröllop, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 50 g smör
    2. 2 dl mjölk
    3. 2 dl vatten
    4. 25 g jäst
    5. 1 msk strösocker
    6. 1 tsk salt
    7. 1 liter vetemjöl
  1. Fyllning

    1. 100 g salami
    2. 400 g naturell färskost
    3. 1 dl riven smakrik ost
  2. Topping

    1. 12 små tomater på kvist
    2. rosmarin
    3. flingsalt
  3. Pensling

    1. 1 st ägg
    2. några tsk vatten
    3. 1 nypa salt

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk och vatten. Låt bli fingervarmt 37°.

    2. 2.

      Tillsätt resterande ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg. Använd gärna matberedare.

    3. 3.

      Låt jäsa övertäckt i bunken i 1 timme.

    4. 4.

      Kavla ut degen till en stor rektangel, ca 35x50 cm.

    5. 5.

      Strimla salamin och rör färskosten mjuk. Lägg på all fyllning över hela rektangeln, vik ihop på mitten och skär i ca 2 cm breda längder.

    6. 6.

      Tvinna varje längd till en snurra och lägg på bakpappersklädd plåt. Tryck ner 1 tomat i varje bulle. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.

    7. 7.

      Pensla bullarna med äggblandningen och strössla över lite flingsalt och rosmarin Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter.

Fler recept på:
Bröllop, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?