Saftiga lussebullar med mycket smör

Saftiga lussebullar med mycket smör

Av: / Foto: Felicia Fernández Lauri
120 min
40
Annons

Ingredienser

  1. Bulldeg:

    1. 50 g Jäst
    2. 150 g Smör
    3. 2 påsar Saffran
    4. 1 1/2 dl Socker
    5. 5 dl Mjölk
    6. 13 dl Mjöl
  2. Fyllning

    1. 300 g Smör
    2. 1,5 dl Socker
    3. 3 msk Vaniljsocker

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och få vätskan till ca 37°C.(fingervarmt)

    2. 2.

      Rör ner jästen i den fingervarma vätskan. Tillsätt resterande ingredienser. Saffran, socker och mjöl.

    3. 3.

      Låt degen jäsa under en kökshandduk i ca 1h.

    4. 4.

      Förbered fyllningen: Värm försiktigt smöret i micron, den skall ej vara smält men den skall mjukna, tillsätt socker och vaniljsocker.

    5. 5.

      Kavla ut den jästa degen och bred ut fyllningen.

    6. 6.

      Vik den utkavlade degen dubbel på längden, tryck till den lätt med handen. Skär 2-3 cm breda remsor, dela dem på mitten men låt de sitta ihop i övre kanten (som ett byxben). Sno ihop till en knut. Placera sedan bullarna på plåtar med bakplåtspapper.

    7. 7.

      Låt bullarna jäsa 15 minuter till under en kökshanduk.

    8. 8.

      Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker.

    9. 9.

      Grädda i mitten av ugnen i ca 12 min. 225 °C

Är innehållet i detta recept olämpligt?