Saftiga kanelrutor med krämig fyllning i långpanna

Saftiga kanelrutor med krämig fyllning i långpanna

Av: / Foto: Olof Abrahamsson
42 bitar
De finaste och godaste kanelrutorna, med läckert krämig fyllning.
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 500 g smör
    3. 10 dl vetemjöl
    4. 4 dl strösocker
    5. 4 msk kanel
    6. 1 msk vaniljsocker
    7. 1 msk bakpulver
  1. Fyllning

    1. 250 g kesella, 10%
    2. 5 dl créme fraiche
    3. 4 ägg
    4. 3 dl strösocker
    5. 1 msk vaniljsocker
  2. Garnering

    1. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Blanda rumsvarmt smör, mjöl, socker, kanel, vaniljsocker och 
bakpulver till en deg, gärna i matberedare.

    2. 2.

      Dela degen i två bitar och tryck 
ut den ena biten till en botten i en långpanna, 30×40 cm, klädd med bakplåtspapper.

    3. 3.

      Fyllning: Vispa samman kesella, crème fraiche, ägg, socker och 
vaniljsocker och häll i långpannan.

    4. 4.

      Strössla resten av degen över 
fyllningen. Grädda mitt i ugnen, 35 minuter. Låt svalna.

    5. 5.

      Garnering: Vid servering: Rita fina hjärtan på ett 
papper med hjälp av en 
pepparkaksform och klipp ut. Lägg hjärtmallen på rutan 
och sikta över florsocker. 
Ta försiktigt bort papperet
 och gör likadant på 
resten av kakan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?