Saftiga bananmuffins med chokladkräm och daim

Saftiga bananmuffins med chokladkräm och daim

Av: / Foto: Sophie Håkansson
45 min
12 stycken
Testa vårt recept på saftiga bananmuffins, toppade med len chokladkräm och krossad daim! En favorit för både stora och små!
Annons

Ingredienser

    1. 2 ägg
    2. 1 ½ dl strösocker
    3. 2 tsk vaniljsocker
    4. 150 g smör
    5. 2 dl gräddfil
    6. 4 dl vetemjöl
    7. 2 tsk bakpulver
    8. ½ msk kardemumma
    9. 1 krm salt
    10. 1-2 bananer
  1. Chokladtopping

    1. 75 g mjukt smör
    2. 5 dl florsocker
    3. 1 tsk vaniljpulver
    4. ½ dl kakao
    5. 125 g cream cheese
  2. Daimströssel

    1. ca 100 g daim, grovhackad

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smör i en kastrull, tillsätt gräddfil och blanda det med äggsmeten.

    2. 2.

      Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och salt och vänd försiktigt ner i smeten.

    3. 3.

      Placera ut 12 pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Skär bananerna i skivor och lägg ner i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna.

    4. 4.

      Chokladtopping: Blanda alla ingredienserna till en slät smet. Bre toppingen på kakorna och strössla över den hackade daimen precis före servering.

Är innehållet i detta recept olämpligt?