Saftig vit chokladkaka

Saftig vit chokladkaka

Av: / Foto: Pontus Ferneman
50 min
35 st
Smarriga rutor som passar både stora och små!
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 100 g smör
    3. 5 st ägg
    4. 4 dl strösocker
    5. 6 dl vetemjöl
    6. 1 msk bakpulver
    7. 2 dl mjölk
    8. 250 g vit choklad
  1. Topping

    1. 200 g mörk choklad
    2. 20 g smör
    3. 100 g vit choklad

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten omväxlande med smör och mjölk. Hacka den vita chokladen och smält försiktigt över vattenbad.

    2. 2.

      Häll smeten i en långpanna, 30x40 cm, med bakpapper. Ringla över den smälta chokladen och peta lite med en gaffel så att chokladen blandas lite med smeten. Grädda strax nedanför mitten i ugnen 20–30 min. Känn efter med sticka att kakan är torr inuti. Låt svalna.

    3. 3.

      Topping: Smält den mörka chokladen. Blanda ner smöret. Bred över kakan i ett jämnt lager och låt stelna. Smält den vita chokladen och rippla den över kakan. Låt stelna. Skär kakan i bitar.

Tips från kocken

Smält vit choklad försiktigt, den är betydligt känsligare för värme än annan choklad!
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag
Är innehållet i detta recept olämpligt?