Saftig sockerkaka med apelsin

Saftig sockerkaka med apelsin

Av:
40 min
10 bitar
Annons

Ingredienser

  1. Smet

    1. 3 st ägg
    2. 3 dl socker
    3. 1 tsk vaniljsocker
    4. rivet zest från apelsin
    5. 1/2 dl saft från apelsin
    6. 1 dl mjölk
    7. 70 g smör
    8. 210 g mjöl
    9. 2 tsk bakpulver
  2. Glasyr

    1. 4 dl florsocker
    2. 4 msk vatten
    3. 2 krm apelsinsaft

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form.

    2. 2.

      Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och vanilj i en skål.

    3. 3.

      Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en egen skål. Vänd ner smör, mjölk, aplesinzast + saft i ägg blandningen.

    4. 4.

      Sikta ner mjölblandningen och blanda försiktigt. Häll ner allt i formen och grädda i ugnen i ca 30-40 minuter. Låt kaka svalna lite innan du vänder den.

    5. 5.

      Blanda florsocker med 1,5 msk vatten samt citronsaft eller ättika i en bunke till en jämn glasyr. Späd om det behövs med en halv msk vatten lite i taget tills glasyren precis är smidig och kan droppas över det du vill ha den till.

    6. 6.

      Rör ihop igen om den torkat och tillsätt ev. några droppar vatten. Ringla eller droppa över kakor eller bred ut glasyren över det du önskar garnera. Låt glasyren stelna 30 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?