Saftig saffranskaka med apelsin

Kay

Saftig saffranskaka med apelsin

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 3 st ägg
    2. 1,5 dl Skrin Gold
    3. 0,75 dl neutralt bakprotein
    4. 1,75 dl mandelmjöl
    5. 2 tsk bakpulver
    6. 2 tsk fiberhusk
    7. 1 g saffran
    8. 100 g smör
    9. 1 dl varmt vatten
    10. 1 st apelsin, rivet skal + några droppar saft

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Smält smöret och häll i det varma vattnet.

    3. 3.

      Blanda ägg och Sukrin Gold, vispa poröst.

    4. 4.

      Blanda mandelmjöl, bakprotein, bakpulver, fiberhusk och saffran ordentligt i en separat skål.

    5. 5.

      Blanda samman allt till en smet.

    6. 6.

      Riv apelsinskal och pressa några droppar apelsinsaft i smeten. Rör om.

    7. 7.

      Häll smeten i en bröd- eller sockerkaksform.

    8. 8.

      Grädda mitt i ugnen i cirka 40-45 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?