Saftig morotskaka med syrliga vinbär

Saftig morotskaka med syrliga vinbär

Av: / Foto: Pontus Ferneman
32 st
Morötter är nyttiga, och då måste väl även en morotskaka vara bra för dig? Eller? Garnera rutorna med massor av röda vinbär – dekorativt och gott ihop med den söta färskostglasyren!
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. Ugn 200°
    2. 4 morötter, normalstora
    3. 200 g hasselnötter
    4. 5 ägg
    5. 2 dl strösocker
    6. 2 dl farinsocker
    7. 5 dl vetemjöl
    8. 2 1/2 tsk bakpulver
    9. 1 msk kanel
    10. 2 1/2 dl solrosolja
  2. Topping

    1. 500 g färskost, t.ex. philadelphiaost
    2. 50 g smör, mjukt
    3. 2 dl florsocker
    4. 1-2 msk pressad citronsaft
    5. 1/2 citrons rivna skal
    6. 300 g röda vinbär
    7. citronmeliss

Gör så här

    1. 1.

      Skala och riv morötterna grovt. Hacka nötterna. Vispa ägg och de båda sockersorterna pösigt.

    2. 2.

      Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Tillsätt olja och mjölblandningen i äggsmeten. Vänd till sist ner morötter och nötter i smeten.

    3. 3.

      Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Känn efter med sticka att kakan känns torr. Låt svalna.

    4. 4.

      Topping: Blanda färskost, smör, florsocker och citron. Bred frostingen på kakan och skär den i bitar. Garnera med vinbär och citronmeliss.

Är innehållet i detta recept olämpligt?