Saffranstoppar med mörk choklad

Saffranstoppar med mörk choklad

Av: / Foto: Pontus Ferneman
60 min
25 stycken
Saftiga kokostoppar smaksatta med saffran och doppade i choklad.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 60 g smör
    2. 1/2 g saffran
    3. 1 st rivet skal av 1 citron
    4. 2 st ägg
    5. 1 1/2 dl strösocker
    6. 200 g kokos
    7. 150 g mörk choklad

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret. Stöt saffranet med 1 sockerbit i en mortel. Blanda ner saffran och citronskal i smöret och låt svalna.

    2. 2.

      Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kokos och smöret. Låt smeten svälla ca 10 min.

    3. 3.

      Klicka ut smeten till toppar på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen i 150° , ca 20 min eller tills de har fått fin färg. Låt svalna.

    4. 4.

      Smält chokladen och doppa botten på kakorna i den. Låt dem stelna på bakplåtspapper. Ringla eller spritsa över resterande choklad.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?