Saffranstårta med mascarponekräm

Saffranstårta med mascarponekräm

Av: / Foto: Anders Norrsell
80 min
10 buffébitar
En riktigt smarrig och fin saffranstårta med mascarponekräm.
Fler recept på:
Advent, Jul, Tårta , Bakelser
Annons

Ingredienser

    1. 200 g smör
    2. 2 kuvert saffran, 1 g
    3. 1 sockerbit
    4. 2 ägg
    5. 3 dl strösocker
    6. 1 dl finriven morot
    7. 2 1/2 dl mjölk, 3 %
    8. 4 dl vetemjöl
    9. 2 tsk bakpulver
    10. smör och ströbröd till formen
  1. Mascarponekräm

    1. 200 g färskost
    2. 250 g mascarponeost
    3. 1 apelsin, rivet skal
    4. 2 msk pressad apelsinsaft
    5. 2 msk florsocker
  2. Garnering

    1. apelsinskivor
    2. physalis
    3. fikon
    4. granatäppelkärnor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Smält smöret och låt det svalna.

    3. 3.

      Stött saffran med sockerbiten i en mortel.

    4. 4.

      Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt smör, saffran, morot och mjölk.

    5. 5.

      Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör om.

    6. 6.

      Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med avtgbar kant, ca 24 cm i diameter. Smöra och bröa formen, även pappret.

    7. 7.

      Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn efter med sticka att den är klar. Låt svalna.

    8. 8.

      Vispa samman alla ingredienser till frostingen och bred ut på kakan. Garnera med bär och frukt.

Tips från kocken

Kan förberedas helt, även garnering!
Fler recept på:
Advent, Jul, Tårta , Bakelser
Är innehållet i detta recept olämpligt?