Saffransskorpor

Saffransskorpor

Av:
Hämtat från Frida Skattbergs blogg.
Annons

Ingredienser

    1. 100 Gram Smör
    2. 0,5 Gram Saffran
    3. 2 Styck Ägg
    4. 1 Dl Strösocker
    5. 5 Dl Vetemjöl
    6. 2 Tsk Bakpulver

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att sätta ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

    2. 2.

      Smält smöret i en kastrull, rör sedan ner saffran.

    3. 3.

      Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop en smidig deg.

    4. 4.

      Dela degen i tre delar som du formar till längder. Lägg på plåten.

    5. 5.

      Grädda mitt i ugnen i 25 minuter, tag sedan ut och skär varje längd i 14 jämnbreda bitar.

    6. 6.

      Sänk ugnstemperauren till 115 grader och låt torka ytterligare 25 minuter.

    7. 7.

      Tag ut och låt svalna helt innan du lägger dem i en kakburk med lock.

Är innehållet i detta recept olämpligt?