Saffranssirap

Saffranssirap

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
1 sats
En riktigt smaskig sirap att ringlar över exempelvis desserten eller använd för att smaksätta lussebullarna.
Fler recept på:
Jul, Advent, Efterrätt
Annons

Ingredienser

    1. 1 1/2 dl vit sirap
    2. 2 kuvert saffran à 0,5 g
    3. 1 msk konjak
  1. Smaksättning

    1. skal av 1/2 apelsin
    2. 1 bit hel kanel
    3. 1 liten bit hel ingefära
    4. ett par hela kryddnejlikor

Gör så här

    1. 1.

      Ge sirapen ett uppkok och ta kastrullen från värmen.

    2. 2.

      Mortla saffranet och tillsätt konjaken. Skrapa ner blandningen i den nykokta sirapen. Rör om och ställ åt sidan att kallna innan den används.

    3. 3.

      Förvara sirapen kylskåpskallt i tättslutande förpackning. Vid rätt förvaring håller den sig i flera veckor.

Fler recept på:
Jul, Advent, Efterrätt
Är innehållet i detta recept olämpligt?