Saffranssill

Saffranssill

Av: / Foto: Erik Karlsson
735 min
8 personer
Recept på julig saffranssill.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 400 g sillfiléer
  1. Lag

    1. 1/2 dl ättiksprit 12 %
    2. 1 dl strösocker
    3. 1 1/2 dl vatten
  2. Sås

    1. 2 dl gräddfil
    2. 2 dl majonnäs
    3. 2 stjälkar salladslök, hackade
    4. 2 msk russin
    5. 1 vitlöksklyfta, finhackad
    6. 1 pkt saffran à 1/2 gram
    7. 1 tsk stött kummin
    8. 3 msk hackad dill
  3. Garnering

    1. 1/2 granatäpple, kärnorna

Gör så här

    1. 1.

      Blanda och koka upp ingredienserna till lagen. Låt kallna.

    2. 2.

      Dra skinnet av sillfiléerna, lägg dem i en skål och slå över lagen. Låt stå i kylen 12 timmar, vänd gärna om någon gång under tiden.

    3. 3.

      Blanda gräddfil, majonnäs, salladslök, russin, vitlök, saffran och kummin. Låt sillen rinna, skär den i bitar och lägg i såsen. Rör i dill och låt stå ett par timmar i kylen. Strö över kärnor från granatäpplet.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?