Saffransscones med dadlar och pistagenötter

Saffransscones med dadlar och pistagenötter

Av: / Foto: Sophie Håkansson
40 min
12 stycken
Smarriga saffransscones!
Fler recept på:
Frukost, Jul, Advent, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. 8 dl siktat dinkelvetemjöl
    2. ½ tsk salt
    3. 2 tsk bakpulver
    4. 1 dl rörsocker, strö
    5. 100 g smör
    6. 2 1/2 dl mjölk
    7. 2 kuvert saffran à 0,5 g
    8. 1 ägg
    9. 1 dl dadlar, urkärnade och finhackade
  1. Topping

    1. 1 ägg
    2. 1 1/2 dl pistagenötter, grovhackade
    3. flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, salt, bakpulver och socker i en skål. Fördela smöret i det.

    2. 2.

      Koka upp mjölken och lägg i saffran. Rör om, låt svalna.

    3. 3.

      Häll vätskan i degskålen tillsammans med ägget och dadlar och rör om till en jämn smet. Fördela i formar. Pensla med ägg och strö pistagenötter och flingsalt över.

    4. 4.

      Grädda i nedre delen av ugnen i 10–15 minuter tills de fått en frasig yta.

Fler recept på:
Frukost, Jul, Advent, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?