Saffransrutor

Saffransrutor

Av: / Foto: Pontus Ferneman
45 min
25 stycken
Sagolikt goda – långpannerutor med mandelmassa. Toppa med glasyr och lingon!
Fler recept på:
Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. 300 g smör
    2. 4 dl socker
    3. 200 g grovt riven mandelmassa
    4. 3 st ägg
    5. 1/2 g saffran
    6. 5 1/2–6 1/2 dl vetemjöl
    7. 2 tsk bakpulver
    8. 1 msk vaniljsocker
    9. 3 dl gräddfil
  1. Glasyr

    1. 4 dl florsocker
    2. 2–3 msk pressad citronsaft
  2. Garnering

    1. lingon

Gör så här

    1. 1.

      Rör smör och socker poröst, tillsätt mandelmassan. Rör ner äggen, ett i taget. Stöt saffranet med 1 sockerbit i en mortel och rör ner.

    2. 2.

      Blanda mjölet med bakpulver och vaniljsocker, rör ner omväxlande med gräddfilen till en jämn smet.

    3. 3.

      Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, ca 25x35 cm. Grädda i 200° , ca 25 min. Prova med sticka! Låt svalna.

    4. 4.

      Rör ihop glasyren och bred över kakan, låt stelna och skär i rutor. Strö över lingon.

Fler recept på:
Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?