Saffranspasta med vitlöksfrästa jordärtskockor

Saffranspasta med vitlöksfrästa jordärtskockor

Av:
2
Annons

Ingredienser

Gör så här

    1. 1.

      Du behöver (för två) – En pasta du gillar (jag tycker bandpasta är godast i krämiga pastor och valde en pappardelle) – Fyra jordärtskockor – En schalottenlök (svåraste jag vet att stava btw) – En till två klyftor vitlök – En chili – En stump purjo – Parmesan – Ruccola – Matlagningsgrädde – Fransk senap – En halv citron – Pinjenötter – En knivsudd saffran

    2. 2.

      Skiva jordärtskockorna i smala bitar. Fräs i en stekpanna med olivolja på lagom låg värme i en kvart tillsammans med: En finhackad chili (ta bort fröna för att den inte ska bli alltför stark), zesten av en halv citron, en klyfta citronjuice, en finhackad schallotenlök och en till två finhackade vitlöksklyftor + lite salt. Provsmaka en liten bit av jordärtskockan när det gått en kvart – den ska va så pass mjuk så att den inte alls känns rå, men ha kvar sitt tuggmotstånd.

    3. 3.

      Sätt på pastavatten i en kastrull. Häll i en halv förpackning matlagningsgrädde i stekpannan tillsammans med en klick senap, en knivsudd saffran och purjolöken. Rosta lite pinjenötter i en torr stekpanna och ställ åt sidan. Nu är det nog dags att lägga pastan i pastavattnet också!

    4. 4.

      Medan pastan kokar, rör om i stekpannan samt riv osten. Jag hade lite gruyere hemma också som fick följa med.

    5. 5.

      När pastan är färdig (obs al dente inte mer, lova!) vevar du ner den i stekpannan tillsammans med två matskedar pastavatten + parmesan och ruccola. Salta, peppra, rör om och smaka av. Servera direkt med rostade pinjenötterna på toppen och lite mer ost.

Är innehållet i detta recept olämpligt?