Saffranspäron med kardemummasås och kanderade nötter

Saffranspäron med kardemummasås och kanderade nötter

Av:
15 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 4 päron
    2. 5 dl vatten
    3. 3 msk honung
    4. 1/2 g saffran (1 paket)
  1. Kanderade nötter

    1. 1 dl nötter
    2. 1 msk honung
    3. 1 nypa salt
  2. Kardemummasås

    1. 3 dl kokosgrädde
    2. 2 msk honung
    3. 1 tsk kardemumma (malen)
    4. 1 nypa vaniljpulver

Gör så här

    1. 1.

      Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor.

    2. 2.

      Koka upp vatten, honung och saffran i en kastrull. Lägg i päronklyftorna och sjud i ca 5 min till de är lite aldente.

    3. 3.

      Blanda nötterna med honung och salt i en stekpanna på medelvärme och stek tills de är gyllenbruna.

    4. 4.

      Vispa kokosgrädden lätt i en bunke och blanda i resten av ingredienserna till kardemummasåsen.

    5. 5.

      Håll kardeumummasåsen över päronen och toppa med kanderade nötter och färsk kardemumma.

Är innehållet i detta recept olämpligt?