Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

Av:
120 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl sötmandel
    2. 2 pkt saffran (à 1/2 g)
    3. 3 msk socker
    4. ½ tsk vaniljsocker
    5. 1½ dl vispgrädde
    6. 1 l risgrynsgröt
    7. 3 st ägg
    8. smör eller margarin (till formen)
  1. Till servering

    1. vispad grädde
    2. sylt (gärna salmbärssylt)

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°C.

    2. 2.

      Skålla, skala och hacka mandeln.

    3. 3.

      Stöt saffran fint tillsammans med sockret och vaniljsockret i en mortel.

    4. 4.

      Rör ut kryddblandningen i grädden och häll den sedan i gröten. Vispa upp äggen och tillsätt dem samt det mesta av den hackade mandeln. Spara lite mandel till garnering.

    5. 5.

      Smörj en ugnssäker form, ca 20 x 30 cm, eller använd portionsformar. Häll smeten i formen/formarna. Strö på resten av mandeln.

    6. 6.

      Grädda mitt i ugnen ca 60 minuter för den stora formen och ca 45 minuter för portionsformarna.

    7. 7.

      Till servering: Servera saffranspannkakan ljummen med vispad grädde och sylt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?