Saffranspannacotta på pinne

Saffranspannacotta på pinne

40 min
10 Stycken
En festligt dessert på pinne!
Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Jul, Bröllop
Annons

Ingredienser

  1. Pannacotta

    1. 2 st Gelatinblad
    2. 500 g Grädde
    3. 1 g saffran
    4. 100 g Socker
    5. 1 st vaniljstång
    6. 10 st glasspinnar
  2. Glasyr

    1. 200 g Mörk choklad
    2. finhackad mandel

Gör så här

    1. 1.

      Saffranspannacotta: Börja med att blötlägga gelatinbladen. Blanda grädde, socker och saffran i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna i kastrullen och lägg i vaniljstången, koka upp. Ta bort från värmen, ta upp vaniljstången och rör ner gelatinbladen.

    2. 2.

      Fyll smeten till hälften i lagom stora silikonformar och ställ in i frysen. När massan har satt sig lite, tryck ner en glasspinne i mitten och fyll på med mer massa/smet, låt stelna.

    3. 3.

      Montering: Smält chokladen, blanda ner mandeln. Doppa pannacottapinnarna i chokladen. Ställ kallt.

Fler recept på:
Efterrätt, Glass, Jul, Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?