Saffranspaj

Saffranspaj

Av:
45 min
1 paj
Himelsk saffranspaj som blir lite krämig. Använder du mjöl i fyllningen så håller sig fyllningen lite mer, annars rinner den gärna ned i botten. En smaksak vilket man gillar bäst!
Annons

Ingredienser

  1. Pajskal

    1. 100 gram Smör
    2. 2½ dl Vetemjöl
    3. ½ tsk Bakpulver
    4. 2 msk Strösocker
    5. 2 tsk Kanel
  2. Fyllning

    1. 2 dl Vispgrädde
    2. 1 pkt Saffran
    3. 2 msk Socker
    4. 1 msk Vetemjöl?

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Blanda ner mjöl, bakpulver och socker och rör ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.

    2. 2.

      Stöt saffran och socker. Vispa ihop med grädden - och mjölet om du väljer att använda det.

    3. 3.

      Häll fyllningen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna och servera pajen kall.

Är innehållet i detta recept olämpligt?