Saffranspaella

Saffranspaella

Av:
45 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 2 st scharlottenlökar
    2. 1 st vitlöksklyfta
    3. 1 msk olivolja
    4. 4 dl hönsbuljong, 1 tärning
    5. 3 dl ris
    6. ½ g saffran
    7. 2 st kycklingfiléer
    8. 3 st chorizokorvar
    9. 1-2 st röd paprika
    10. 200 g gröna ärtor
    11. 300 g skalade räkor
    12. ½ dl hackad persilja
    13. 1 st citron

Gör så här

    1. 1.

      Skala och finhacka scharlottenlökarna och vitlöksklyftan. Låt löken bli glansig i olivolja i en wokpanna eller i en tjockbottnad kastrull. Häll över buljongen och koka upp. Tillsätt riset och saffran. Låt koka i ca 15 minuter.

    2. 2.

      Skär kycklingen i skivor och bryn så de får fin färg. Skär korvarna i slantar på snedden och bryn dem. Tärna paprikan och rör ner tillsammans med kyckling, korv, ärtor och räkor i paellan. Strö över persilja och dekorera med citronklyftor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?