Saffransmazariner

Saffransmazariner

Av: / Foto: Anders Norrsell
75 min
15 mazariner
En julig variant på mazariner - försvinnande gott!
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl florsocker
    2. 3 dl vetemjöl
    3. 125 g smör, i bitar
    4. 1 st äggula
  1. Fyllning

    1. 50 g smör
    2. 1/2 g saffran, 1 kuvert
    3. 300 g mandelmassa
    4. 75 g smör, rumsvarmt
    5. 2 st ägg
    6. 1 st äggulor
    7. 2 tsk vaniljsocker
    8. 1 1/2 msk vetemjöl
  2. Glasyr

    1. 3 dl florsocker
    2. 1 msk kallt vatten

Gör så här

    1. 1.

      Arbeta ihop mjöl, florsocker, smör och äggula till en deg. Låt vila kallt ca 20 minuter.

    2. 2.

      Fyllning: Smält 50 g smör, tillsätt saffran.

    3. 3.

      Blanda mandelmassan med det rumsvarma smöret. Rör ner saffranssmöret. Tillsätt ägg och äggula, blanda ordentligt. Vänd ner vaniljsocker och vetemjöl.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    5. 5.

      Kavla ut degen till en 3-4 mm tjock platta på lätt mjölat bakbord. Ta ut rundlar, ca 15-18 stycken, med hjälp av t ex ett glas.

    6. 6.

      Klä smorda mazarinformar med degbitarna. Fyll dem sedan till lite drygt 3/4 med fyllningen.

    7. 7.

      Grädda strax under ugnens mitt i ca 15 minuter. Låt svalna. Lossa försiktigt kakorna ur formarna.

    8. 8.

      Blanda florsocker och vatten och fördela glasyren ovanpå mazarinerna. Dofta gärna över lite extra florsocker vid servering.

Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?