Saffranskrans

Saffranskrans

Av: / Foto: Pontus Ferneman
90 min
1 krans
Läckert vetebröd med mandelmassa, torkade aprikoser och tranbär (använd ett grundrecept för saffransdeg).
Fler recept på:
Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 200°
  1. Grundrecept saffransdeg (sök separat recept)

    1. ca ½ sats saffransdeg per krans
  2. Fyllning

    1. 2 msk torkade aprikoser
    2. 2 msk torkade tranbär
    3. ½ dl apelsinjuice
    4. 75 g mjukt smör
    5. 150 g riven mandelmassa
  3. Pensling

    1. ägg
    2. pärlsocker

Gör så här

    1. 1.

      Gör grundrecept saffransdeg (se separat recept)

    2. 2.

      Fyllning: Skär frukten i bitar. Häll på juicen och låt dra några tim. Rör ihop smör och mandelmassa. Blanda i frukten.

    3. 3.

      Kavla ut degen till en rektangel, ca 50x15 cm. Bred på fyllningen. Rulla ihop och lägg på plåt med bakpapper. Forma till en krans. Klipp djupa snitt i rullen. Lägg varannan flik åt vänster, varannan åt höger. Låt jäsa 30–40 min.

    4. 4.

      Pensla med lätt uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen, 25–30 min.

Fler recept på:
Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?