Saffranskorpor

Saffranskorpor

Av: / Foto: Josefin Casteryd
90 min
40 stycken
Riktigt smarriga saffransskorpor!
Fler recept på:
Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. 4 ägg
    2. 3 dl strösocker
    3. 25 g smält smör
    4. 5 dl vetemjöl
    5. 1 kuvert saffran à 1 g
    6. 1 msk ljummet vatten
    7. 2 dl pistaschkärnor
    8. 11 dl torkade tranbär

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Dag 1: Vispa äggen lätt. Rör ner socker, smör och därefter mjöl. Blanda till en jämn smet. Lös saffranet i det ljumma vattnet och rör ner tillsammans med pistaschkärnor och tranbär.

    2. 2.

      Häll smeten i en avlång brödform klädd med bakpapper. Grädda i 200° varm ugn i 1 tim.

    3. 3.

      Lossa kakan från formen och vira in den i en fuktig kökshandduk. Lägg paketet i en plastpåse och förslut den ordentligt. Låt vila i rumstemperatur

    4. 4.

      Dag 2: Skär kakan i tunna skivor och lägg ut dem på en bakpappersklädd plåt. Rosta i 175° varm ugn i ca 10 min. Förvara skorporna torrt.

Fler recept på:
Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?