Saffranskaka med vit choklad

Saffranskaka med vit choklad

Av: / Foto: Pontus Ferneman
10 bitar
Härlig chokladkaka med ett tunt lager siktat florsocker på toppen – den här kakan passar bra på alla julens kalas!
Annons

Ingredienser

    1. 125 g smör
    2. 0,5 g saffran (1 kuvert)
    3. 150 g vit choklad
    4. 2½ dl vetemjöl
    5. 1 msk vaniljsocker
    6. 1 tsk bakpulver
    7. 1½ krm salt
    8. 3 ägg
    9. 1½ dl strösocker
  1. Servering & 
garnering

    1. florsocker
    2. vispad grädde
    3. valfria bär

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Smält smöret tillsammans med saffranskornen. Ta kastrullen från värmen. Hacka och smält chokladen. Tillsätt chokladen i det heta smöret. Rör om till en slät blandning.

    3. 3.

      Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.

    4. 4.

      Rör samman äggen, sockret och det smälta chokladsmöret. Tillsätt mjölblandningen och rör samman till en slät smet. Häll smeten i en smord bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam.

    5. 5.

      Grädda i nedre delen av ugnen, 20–25 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen.

    6. 6.

      Pudra lite florsocker över kakan. Servera den kylskåpskall med vispad grädde och bär.

Är innehållet i detta recept olämpligt?