Saffranskaka

Saffranskaka

Av: / Foto: Anders Norrsell
60 min
1 kaka
Mjuk saffranskaka som vid serveringstillfället kan garneras med lite grädde och skinnfria apelsinklyftor.
Fler recept på:
Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. 3 ägg
    2. 2 1/2 dl strösocker
    3. 2 tsk vaniljsocker
    4. 1 kuvert saffran 1/2 g
    5. 1 sockerbit
    6. 50 g smör
    7. 3 1/2 dl vetemjöl
    8. 2 tsk bakpulver
  1. Garnering

    1. vispad grädde
    2. apelsinskivor

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175 grader.

    2. 2.

      Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Stöt saffran tillsammans med sockerbiten i en mortel. Smält smör tillsammans med saffran i en kastrull.

    3. 3.

      Blanda samman vetemjöl och bakpulver, sikta ner i smeten växelvis med smält matfett. Fördela smeten i en smord och bröad form ca 1 1/2 liter stor.

    4. 4.

      Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter. Känn med sticka. Vid servering, spritsa grädde och garnera med apelsinskivor.

Tips från kocken

Prova också att ringla smält choklad över kakan!
Fler recept på:
Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?