Saffranscrostini med fetaost & granatäpple

Saffranscrostini med fetaost & granatäpple

Av: / Foto: Anders Norrsell
15 min
16 port
Juliga smaker som passar ihop!
Fler recept på:
Jul, Advent, Fetaost, Nötter, Äpple
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 250°
    2. 1 st baguette, gärna surdegs-
    3. 3 msk smör- och rapsolja
    4. 0,5 g saffran
  1. Ostkräm

    1. 150 g fetaost
    2. 11/2 dl vispgrädde
    3. 1/2 dl granatäppelkärnor
    4. 1/2 dl hackade valfria nötter

Gör så här

    1. 1.

      Skär baguetten i tunna skivor. Placera skivorna på en bakpappersklädd plåt. Blanda samman smör- och rapsolja med saffran och rör om.

    2. 2.

      Bred ut blandningen på brödskivorna. Rosta bröden i övre delen av ugnen så att de får fin färg, ca 4 min, vakta noga.

    3. 3.

      Ostkräm: Mosa fetaosten med en gaffel. Vispa upp grädden lätt. Blanda ner osten i grädden. Rör om. Vänd ner hälften av granatäppelkärnorna samt hälften av nötterna.

    4. 4.

      Klicka ut röran på de kalla brödskivorna. Garnera med resterande granatäppelkärnor och nötter.

Tips från kocken

Frysta granatäppelkärnor kan användas. Vänta med att lägga på ostkräm tills bröden svalnat, annars smälter den.
Fler recept på:
Jul, Advent, Fetaost, Nötter, Äpple
Är innehållet i detta recept olämpligt?