Saffranscheesecake med bärtopp

Saffranscheesecake med bärtopp

Av: / Foto: Anders Norrsell
70 min
10 bitar
En julig och smarrig saffranscheesecake med bärtopp. Låt stå i kylen minst 2 timmar innan servering.
Fler recept på:
Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. 100 g smör
    2. 175 g pepparkako
  1. Fyllning

    1. 1/2 g saffran, 1 kuvert
    2. 1 st sockerbit
    3. 500 g kesella 10 %
    4. 1 dl strösocker
    5. 4 st ägg
  2. Topping

    1. 1 dl hallon
    2. 1/2 dl björnbär
    3. citronmeliss eller mynta
    4. siktat florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Smält smöret. Krossa pepparkakorna och mixa ihop med smöret.

    3. 3.

      Kläm fast ett bakplåtspapper i en springform med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smöra både papperet och formens insida.

    4. 4.

      Tryck ut smulorna i bottnen av formen och ställ kallt ca 30 minuter.

    5. 5.

      Stöt saffran och sockerbiten i en mortel. Blanda kesella, saffranssocker och strösocker i en bunke. Vispa ner äggen, ett i taget, och häll smeten i formen. Släta till ytan.

    6. 6.

      Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter, tills kakan har stannat.

    7. 7.

      Låt svalna och ställ sedan i kylen minst 2-3 timmar.

    8. 8.

      Garnera kakan med bär och några myntablad, pudra över florsocker och servera.

Fler recept på:
Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?