Saffranscheesecake

Saffranscheesecake

Av: / Foto: Sophie Håkansson
165 min
8 personer
Här har du en fantastisk saffranscheesecake! Granola är en söt och knaprig sorts müsli.
Fler recept på:
Jul, Advent, Efterrätt
Annons

Ingredienser

  1. Botten

    1. 3 dl granola
    2. 8 digestivekex
    3. 75 g smör
    4. 2 tsk malen kardemumma
  2. Fyllning

    1. 400 g färskost
    2. 2 dl strösocker
    3. 2 kuvert saffran à 0,5 g
    4. 1 tsk vaniljpulver
    5. 1 1/2–2 dl vispgrädde
  3. Topping

    1. 1–2 granatäpplen
    2. 3 msk flytande honung
  4. Dessutom behövs

    1. rund kakform, 22 cm diameter

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 175°.

    2. 2.

      Botten: Mixa granola och digestivekex i matberedare till mindre bitar. Smält smöret i en kastrull och häll det sedan över granolablandningen tillsammans med kardemumma. Rör om.

    3. 3.

      Tryck ut degen i formen så att den kommer upp lite på kanterna. Grädda i ugnen ca 15 minuter tills den fått färg. Låt svalna!

    4. 4.

      Fyllning: Vispa färskost, strösocker, saffran och vanilj till en luftig smet. Vispa grädden i en annan skål och vänd försiktigt ner i färskostsmeten. Häll smeten i den avsvalnade formen och låt stå svalt ca 2 timmar före servering.

    5. 5.

      Topping: Dela granatäpplena och plocka ut kärnorna. Blanda dem med honungen och toppa cheesecaken med blandningen.

Fler recept på:
Jul, Advent, Efterrätt
Är innehållet i detta recept olämpligt?