Saffransbullar med vaniljfyllning

Saffransbullar med vaniljfyllning

Av: / Foto: Pontus Ferneman
32 st
Små saffransbullar som vi fyller med lyxig vaniljkräm. Vetebullarna är lätta att baka och smakar gudomligt gott av saffran och vanilj. Med vårt enkla recept blir saffransbullarna lika goda och saftiga varenda gång!
Fler recept på:
Jul
Annons

Ingredienser

    1. 1 pkt jäst
    2. 2 dl kall mjölk
    3. ½ g saffran (1 kuvert)
    4. ½ dl strösocker
    5. 6½–7 dl vetemjöl
    6. 150 g mjukt smör
  1. Fyllning

    1. 125 g mjukt smör
    2. ¾ dl strösocker
    3. 1½ msk vaniljsocker
  2. Pensling & garnering

    1. ägg
    2. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°.

    2. 2.

      Smula ner jästen i en skål och rör ut den med mjölken. Tillsätt saffran, socker och det mesta av mjölet.

    3. 3.

      Tillsätt smöret klickvis. Arbeta degen smidig. Låt vila under duk 10 min.

    4. 4.

      Fyllning: Rör samman ingredienserna. Kavla ut degen till en rektangel, ca 50×30 cm. Dela degen på längden, så att det blir 2 långsmala rektanglar. Skär eller sporra ut trekanter. Lägg en klick fyllning på varje. Rulla samman från den breda delen.

    5. 5.

      Lägg bullarna i formar. Låt jäsa under duk, ca 1½ tim. Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, 8–10 min. Sikta över florsocker strax före servering.

Fler recept på:
Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?