Saffransbullar med pistasch

Saffransbullar med pistasch

105 min
30 stycken
Förgyll advent- och juletid med dessa fantastiskt goda bullar med smak av julig saffran och pistasch.
Fler recept på:
Advent, Jul, Bullar
Annons

Ingredienser

  1. Bullar

    1. 50 g jäst
    2. 100 g smör
    3. 5 dl mjölk
    4. 250 g kesella
    5. 1 g saffran
    6. 1.5 dl socker
    7. 0.5 tsk salt
    8. 17 dl vetemjöl - gärna fullkorn
  2. Fyllning

    1. 4 msk smör
    2. 100 g riven mandelmassa
    3. 75 g pistaschmandlar
  3. pensling

    1. 1 st ägg
    2. hackade pistaschmandlar

Gör så här

    1. 1.

      Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt. Häll degspadet över jästen, och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet.

    2. 2.

      Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i cirka 30 minuter. Forma degen till 24 släta bullar. Lägg bullarna i pappersformar.

    3. 3.

      Blanda samtliga ingredienser till fyllningen. Gör ett djupt hål i varje bulle och lägg i fyllningen. Låt bullarna jäsa i 20–30 minuter.

    4. 4.

      Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över ytterligare lite pistaschmandlar. Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter

Fler recept på:
Advent, Jul, Bullar
Är innehållet i detta recept olämpligt?