Saffransbullar

Saffransbullar

270 min
30 Stycken
Recept på smaskiga saffransbullar.
Fler recept på:
Bullar, Advent, Jul
Annons

Ingredienser

    1. 50 g Jäst
    2. 150 g Smör
    3. 5 dl Mjölk
    4. 250 g kesella
    5. 1 st Ägg
    6. 2 paket saffran
    7. 3 dl Socker
    8. 0.5 tsk Salt
    9. 17 dl Vetemjöl
  1. Fyllning

    1. 100 g smör - rumsvarmt
    2. 100 g mandelmassa
    3. 1 dl russin
  2. Pensling

    1. 1 st Ägg
    2. Pärlsocker
    3. hyvlad mandel

Gör så här

    1. 1.

      Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda med mjölken, värm till 37°. Lös upp jästen i degspadet. Tillsätt kesella, ägg, saffran, socker och salt och arbeta till sist ner mjölet. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa under duk i bunke i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på bakbordet, arbeta den blank och slät och dela den i två delar, en till lussekatter och en till saffransbullar.

    2. 2.

      Kavla ut degen till en rektangel och bred smör över den. Riv mandelmassan och strö över den tillsammans med russin. Rulla ihop degen från långsidan till en rulle och skär den i 15 bitar. Lägg bitarna i bullformar eller på bakplåtspapper på en plåt, låt jäsa i cirka 30 minuter. Pensla bullarna med ägg. Strö över pärlsocker och hyvlad mandel. Grädda i cirka 10–12 minuter.

Fler recept på:
Bullar, Advent, Jul
Är innehållet i detta recept olämpligt?