Saffransaioli

Saffransaioli

Av:
10 min
4 personer
Annons

Ingredienser

    1. 5 klyftor vitlök
    2. 3 st äggulor
    3. 1 pkt saffran
    4. ½ tsk salt
    5. 1 tsk äppelcidervinäger
    6. 1½ dl raps- eller majsolja

Gör så här

    1. 1.

      Pressa vitlöksklyftorna och blanda med äggulor, saffran, salt och äppelvinäger. Rör till en jämn smet. Tillsätt oljan i en tunn stråle under omröring. Vispa ordentligt tills aiolin har blivit fast i konsistensen. Ställ svalt en timme i kylen och blanda igen så gifter sig smakerna som de ska.

    2. 2.

      Tips till servering: Klicka ut lite aioli på knäckebrödsbitar och toppa med en räka och finklippt persilja.

Är innehållet i detta recept olämpligt?